Luc Leenknegt

Periode 2012

Terug naar Periodes

“Feest bij de Wedderburcht”

Met kinderen van de openbare basisschool in Wedde heb ik de “hellebaarden” gemaakt. Dit zijn vijf meter hoge wapens geworden van hout die de kinderen in twee workshops hebben gemaakt in de werkplaats in de voormalige lts te Winschoten. Deze vrolijk gekleurde wapens zijn rondom de burcht geplaatst en hiertussen zijn beschilderde vlaggetjes gespannen. Ze zijn door de ouders gemaakt en beschildert door kinderen van de onderbouw.



“Poepende hond”

In het oude laslokaal in de voormalige lts in Winschoten heb ik 2 jaar dagbesteding gegeven aan mensen met een verstandelijke beperking (NOVO). Een van onze projecten was de “poepende hond”. Het gaat om een metalen hond die twee en een halve meter hoog is met drollen op dezelfde schaal. De overlast van hondenstront was groot op het terrein bij de lts. Zo ontstond het idee door middel van dit grote beest de hondenbezitters erop te wijzen dat we niet meer willen dat ze hun honden daar nog langer laten kakken.
Wethouder Boon sprak deze ludieke actie wel aan en heeft er voor gezorgd dat het beeld door de gemeente werd aangekocht. Het kunstwerk staat nu in het rosarium van Winschoten te poepen.

X